ספסלי רחוב איכותיים ומעוצבים, מיועדים להצבה בשטחים פתוחים וברחובות הערים.
מאפיינים:
- ספסל אורבני עשוי מתכת בעיצוב עכשווי
- לספסל ידיות משני צדדיו
- הספסל מגולוון וצבוע בתנור בפוליאסטר נקי
- ספסל נגיש העומד בתקן נגישות ישראלי ת"י חלק 2 - 1918 (2012)
נבחר:
ספסלי רחוב איכותיים ומעוצבים, מיועדים להצבה בשטחים פתוחים וברחובות הערים.
מאפיינים:
החל משנת 2016 יש חובת הנגשה של מקומות ישיבה במרחב הציבורי. החובה חלה למעשה על כל מי שבתחום אחריותו מקומות ישיבה ציבוריים. רשויות מקומיות, מתקני תרבות וספורט ודומיהם, מחוייבים להתקין בנוסף לספסלי רחוב רגילים, גם ספסלים נגישים כחלק מריהוט הרחוב או הריהוט במתחם הציבורי. לכן כיום לא ניתן לתכנן מתחם ציבורי ללא מענה לנושא הנגישות. איך מקדמות רשויות את הנושא? בשורות הבאות תגלו.
תקנות השוויון לאנשים עם מוגבלויות שנקבעו בשנת 2016 מגדירות את האחריות לפתרונות עבור האוכלוסייה הזקוקה להנגשה. אך מהי בעצם ההגדרה של נגישות? הרי ידוע לכל שבעולמנו יש אנשים אשר בעל כורחם נושאים עמם מוגבלות המפריעה להם להתנהל בחיי היום יום ובתוך כך גם במרחב הציבורי. אנחנו כחברה מחויבים להפנות משאבים, ואמצעים ליצור מצב שבו אותם בעלי המוגבלויות יוכלו להתנהל בינינו כשווים, ולא ככאלו שצריכים להידחק הצידה מפאת מוגבלותם.
המרחב הציבורי הוא של כולנו, רובנו לא נשים לב כלל לעובדה שהספסל עליו אנחנו יושבים לרגע כדי לנוח או אולי לאכול עליו את הגלידה שזה עתה קנינו, הוא ספסל אשר חלק נכבד מהאוכלוסייה לא יכול להשתמש בו. כיום ישנם פתרונות ממשיים של ריהוט רחוב עם תקן נגישות, ובתוך כך סוגים שונים של ספסל תואם תקן נגישות. חברת קיסריה עיצוב בנוף בע"מ מציעה מגוון פתרונות בנושא הספסל הנגיש. הספסל הנגיש הוא למעשה ספסל המיועד לכל מי שמעוניין לשבת, אך הוא מעוצב כריהוט רחוב עם תקן נגישות. בכך הוא למעשה מאפשר לבעלי כסאות גלגלים להנות מספסלים המאפשרים להם להנות מהאפשרויות שיש לכולם במרחב הציבורי.
הרשויות המקומיות מחויבות על פי חוק להסדיר את נושא התקנת ספסלים תואמי תקן נגישות כחלק מריהוט הרחוב שהן מציבות ברחבי השטחים המוניציפליים שלהן. כל רשות מוניציפאלית מחויבת להתקין אחוז מסוים של ספסלים כאלו על פי המצוין בחוק. הרשות גם נדרשת להיות מודעת למיקומם של הספסלים הנגישים ולהגדיל את הכמות שלהם באזורים בהם יש היתכנות גבוהה יותר להימצאותם של בעלי מוגבלויות, למשל באזורי מרפאות, מוסדות ממשלתיים או עירוניים וכדומה.
כאמור הרשויות המקומיות בעיקר אך לא רק הן מחויבות לדאוג לקיומם של ספסלים נגישים. אולם אין זה מובן מאליו שבכל מקום נוכל למצוא ספסלים כאלו, ובטח שלא כל אחד יכול לבנות ספסל לפי הבנתו. לספסל תואם תקן נגיש יש תקנים מסודרים והנחיות ברורות שנקבעו על ידי מומחים מהתחום. לחברת קיסריה עיצוב בנוף בע"מ יש מגוון רחב של ספסלים מסוג ספסל נגיש אשר יתאימו לכל עיצוב של ריהוט רחוב שיידרש. ניתן לשלב ספסלים כריהוט רחוב עם תקן נגישות, או לחלופין לאצטדיונים או היכלי ספורט ותרבות שגם שם נדרשים ספסלים ומושבים ייחודיים לבעלי מוגבלויות.
בשנים האחרונות חל שיפור נרחב בקרב רשויות מקומיות רבות, תקנות הנגישות שנכנסו לתוקפן בשנת 2016 יחד עם המודעות העולה לכל נושא הקבלה וההכלה של כלל הצרכים של כל האוכלוסייה מביאים למצב שבו רשויות רבות פשוט ממלאות את המוטל עליהן. רעיון הספסל הנגיש ופרטי ריהוט נוספים אשר חודרים למרחב הציבורי שלנו יפעילו את שריר ההרגל. ברגע שרשויות ואתרים ציבוריים ידעו לתת מענה לכל מי שנזקק, לשאר הציבור זה יראה מובן מאליו. חשוב להבין שאין לנו הזכות לוותר על אף חלק מן האוכלוסייה, אנחנו כחברה חייבים להעניק לכל אחד זכות שווה להנות מהמרחב הציבורי.