מתקן לנעילת קורקינטים – מענה לנעילת קורקינט ברחוב
קורקינטים חשמליים הפכו לכלי תחבורה פופולרי בתוך הערים וביניהם. עם התרחבות השימוש בהם ישנו צורך בתשתיות מתאימות לרבות שבילי אופניים מוסדרים והתאמת מקומות חניה לקורקינט במרחב הציבורי ובבניינים משותפים. המקום בו תרבות הקורקינטים השיתופיים הינה בשיאה היא העיר תל אביב. כיום פועלות בעיר מספר חברות אשר מעניקות שירותי קורקינטים ושחקנים נוספים עומדים להיכנס לזירה. על תעשייה זו בהרחבה במאמר שלפניכם.
נסיעה בקורקינט חשמלי: עיריית תל אביב מפחיתה את מספר הקורקינטים שאותם מותר לכל מפעיל להתקין ומסדירה את החובה להתאים מתקן חניה לקורקינט עבור מספר הכלים ובמיקומים המתאימים. בעירייה סבורים שלשימוש בקורקינטים השיתופיים יש יתרון מובהק על פני השימוש בכלים הפרטיים, שכן הוא מאפשר לעירייה להסדיר את כלל הנושא.
נהיגה בהתאם לחוק: ברכיבה על הכביש ובשבילי האופניים, על רוכבי הקורקינטים להכיר את כל חוקי התנועה ולנהוג בהתאם. רוכבי הקורקינט החשמלי מחויבים לציית לרמזורים, לתמרורים, להפעיל איתות בעת חציית נתיבים, לתת זכות קדימה להולכי הרגל ולבצע חניה לקורקינט במקומות המותרים. החוק מחייב רוכבי קורקינט לרכב תמיד בנתיב הימני, תוך מתן תשומת לב למשתמשי הדרך האחרים. על פי החוק יש להימנע מעקיפת מכוניות ואין בשום אופן לנסוע נגד כיוון התנועה. בנוסף גם מומלץ על שמירת מרחק של מטר מכל רכב חונה ולהיזהר במהלך הפנייה שמאלה. לקראת כניסה אל חניה לקורקינטים יש לשמור על מרחק עצירה בטוח, של לכל הפחות שתי שניות מהרכב הנמצא לפני הרוכב. בעת אור אדום ברמזור ישנה על הרוכבים חובה לעצור עצירה מוחלטת.
הסדרת הנושא בתקנות: לצד הסדרת חניה לקורקינטים העירייה הרחיבה את סמכויות הפיקוח על רוכבי הקורקינטים בשל העלייה במספר תאונות הדרכים שבהן מעורבים הרוכבים והפגיעה בתחושת הביטחון של הולכי הרגל. האסדרה של הנושא עתידה לכלול העלאה של הקנסות, רישוי כלים, חובת ציות לפקחים עירוניים, חובת חניה לקורקינט במקומות מוסדרים ואיסור רכיבה במקומות הומי אדם.
פיקוח על המפעילות: מלבד הפיקוח על הרוכבים, עיריית תל אביב הגבירה את הפיקוח גם על החברות המפעילות. העיירה פתחה במבצע אכיפה בו הוחרמו אלפי קורקינטים שיתופיים אשר יצרו מפגעים על המדרכות והכבישים ברחבי העיר. עיריית תל אביב הוסיפה לאפליקציית 106 גם את האפשרות לדווח על קורקינטים שיתופיים שנזרקו או הוחנו באופן שאינו חוקי.
מתקן חניה לקורקינט: למערך השכרת הקורקינטים יש מתקן חניה לקורקינט עם מספר רב של תחנות עגינה בהם ניתן להטעין את הכלים כאשר הם אינם בשימוש. ישנם מקונות בהם ניתן למצוא מתקן לנעילת קורקינט ואופניים במשולב. ניתן למצוא מתקן חניה לקורקינט בעיצוב משודרג המגיע עם דסקיות ייעודיות לקורקינטים שמאפשרות, הן נעילה בטוחה והן שמירה על הכלים.
רכישת מתקנים לנעילת קורקינטים מיצרן איכותי: אם אתם מתעניינים בנושא של רכישת מתקן לנעילת קורקינט כדאי לכם להכיר מקרוב את חברת "קיסריה עיצוב בנוף בע"מ" המייצרת ומשווקת מתקנים ברמות איכות ועיצוב מהמתקדמות ביותר. מוצרי החברה נועדו להשפיע ולשפר את איכות החיים והסביבה ולסייע ביצירת סביבה ציבורית ייחודית בעלת מראה אחר. המוצרים מיוצרים תוך הקפדה על איכות, נראות ועמידות.
סיכום קורקינטים חשמליים: לסיכום הנושא, במאמר זה עסקנו בנושא של קורקינטים חשמליים שיתופיים תוך דגש על העיר תל אביב. כפי שציינו, העירייה עוסקת בהסדרת התפעול ומקומות חנייה לקורקינט במסגרת התקנות העירוניות. העירייה הקימה גוף פיקוח ייעודי שנועד לתת מענה, הן לאכיפת ההסדרים מול הברות והן לאופן הנסיעה ברחבי העיר ושיפור הביטחון של הולכי הרגל.